GDPR
OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
(ve smyslu Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o
ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu
těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů, dále
jen „Nařízení“) ve spojení se zákonem č. 110/2019 Sb. zákona o zpracování osobních údajů,
ve znění pozdějších předpisů)
(směrnice Správce)
I. Správce a Předmět směrnice Správce

  1. Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 Nařízení je Luděk Veselý, provozovatel
    inzertního serveru www.prodamauto.cz, kontaktní e-mail: info@prodamauto.cz, IČ 71538526
    se sídlem Přístavní 1273/28, Praha, 17000 (dále jen též jako: „správce“ či „Správce“).
  2. Obecnými osobními údaji jsou emailová adresa, telefonní číslo, adresa a jméno
    prodávajícího, ale také IP adresa a fotografický záznam, případně také ID inzerátu nebo
    prodávajícího.
  3. „Osobními údaji“ jsou tak ve smyslu čl. 4 odst. 1 Nařízení veškeré informace o
    identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě; identifikovatelnou fyzickou osobou je
    fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý
    identifikátor, například jméno, identifikační číslo, lokační údaje, síťový identifikátor.
    II. Prohlášení Správce o DPO (Pověřenci ochrany)
  4. Správce jmenoval DPO (Data Protection Officer) tzn. pověřence pro ochranu
    osobních údajů a to z týmu jeho zaměstnanců/když tímto byl jmenován Luděk Veselý, se
    sídlem “Správce“
    III. Osobní údaje Správcem zpracovávané
  5. Správce zpracovává osobní údaje, které mu byly z Vaší strany dobrovolně
    poskytnuty nebo osobní údaje, které správce získal na základě plnění Vámi zadané
    objednávky u Správce.
  6. Správce zpracovává Vaše identifikační a kontaktní údaje a údaje nezbytné pro plnění
    smlouvy, tedy údaje naplňující čl. I odst. 2. této směrnice Správce.
  7. „Zpracováním“ osobních údajů se ve smyslu č. 4 odst. 2 Nařízení rozumí jakákoliv
    operace nebo soubor operací s osobními údaji nebo soubory osobních údajů, který je
    prováděn pomocí či bez pomoci automatizovaných postupů, jako je shromáždění,
    zaznamenání, uspořádání, strukturování, uložení,
    přizpůsobení nebo pozměnění, vyhledání, nahlédnutí, použití, zpřístupnění přenosem, šíření
    nebo jakékoliv jiné zpřístupnění, seřazení či zkombinování, omezení, výmaz nebo zničení.
    IV. Doba archivace údajů
  8. Správce uchovává osobní údaje zákonným a spravedlivým způsobem a po dobu
    nezbytnou k výkonu práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a
    správcem a uplatňování nároků z těchto smluvních vztahů po dobu 5 let od ukončení
    smluvního vztahu.
  9. Po uplynutí doby uvedené v odst. 1 tohoto článku Správce údaje o Vás zničí a to jak
    na nosičích elektronických tak dokumenty či jiné podklady obsahující Vaše údaje ve fyzické
    podobě.
    V. Právní důvody a účel zpracování osobních údajů
  10. Právním (zákonným) důvodem pro zpracování osobních údajů Správcem je
  • plnění smlouvy uzavřené mezi Správcem a Vámi dle právního důvodu podřazeného pod čl.
    6 odst. 1 písm. b) Nařízení,
    a) Nařízení ve spojení s § 7 odst. 2 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační
    společnosti nedošlo-li k objednávce zboží nebo služby.
  1. Účelem zpracování osobních údajů Správcem je
  • zpracování a následná realizace Vámi vyžádané a zadané konkrétní objednávky a výkon
    práv a povinností vyplývajících ze smluvního vztahu mezi Vámi a Správcem; při objednávce
    jsou vyžadovány osobní údaje, které jsou nutné pro úspěšné vyřízení objednávky, poskytnutí
    osobních údajů je nutným požadavkem pro uzavření a plnění smlouvy, bez poskytnutí
    osobních údajů není možné smlouvu uzavřít či jí ze strany správce plnit. Ať se jedná o podání
    inzerátu nebo zaslání samolepek, případně odpovědi na inzerát.
    VI. Příjemci osobních údajů (subdodavatelé správce)
  1. Příjemci osobních údajů jsou osoby
  • podílející se na dodání zboží / služeb / realizaci plateb na základě smlouvy,
  1. Správce nemá v úmyslu předat osobní údaje do třetí země (do země mimo EU) nebo
    mezinárodní organizaci.
    VII. Malé textové soubory (COOKIES)
  2. Správce na jím provozovaných internetových stránkách užívá soubory „cookies“.
    Tyto Soubory slouží k maximálnímu pohodlí zákazníků při jejich užívání internetových stránek
    Správce, tyto jsou vytvořeny v zařízení, které používáte k prohlížení stránek Správce v
    okamžiku, kdy tyto stránky ve svém zařízení aktivujete.
  3. Cookies slouží především pro:
  • zlepšení výkon stránek Správce tím, že sbírají informace o způsobu, jakým je používáte
    (např. které záložky jsou nejvíce navštěvované).
  • zvyšují funkčnost stránek Správce a přibližují je Vám tím, že umožňují si pamatovat Vaše
    dřívější volby. Tyto informace nicméně nejsou používány k Vaší identifikaci ani k
    zapamatování si toho, kde jste na internetu „surfovali“.
  • umožňují některým nástrojům pracovat, poskytují opatření proti spamům a také přístup k
    věkově omezenému obsahu; a
  • umožňují některým dodavatelům a jejich případným subdodavatelům poskytovat služby,
    které jsou spojeny se stránkami Správce a tyto případně poskytují v zastoupení Správce.
  1. „Cookies“ umožňují a to pouze v obecné rovině zaznamenávat statistické údaje o
    chování návštěvníka na stránkách Správce, především pro nabídnutí Vám relevantního
    obsahu.
  2. „Soubory „cookies“ Správce využívá pro účely Vaší autentizace, tedy abychom dat
    získaných jejich prostřednictvím eliminovali nutnost zadávání identifikačních údajů o Vaší
    osobě při opakovaném užívání stránek Správce.
  3. Používáním stránek Správce vyjadřujete souhlas s použitím souborů „cookies“ výše
    uvedeným způsobem.
    VIII. Oprávnění subjektu chráněných údajů
  4. Za podmínek stanovených v Nařízení disponujete níže uvedenými právy
    (demonstrativní výčet)
  • právo na přístup ke svým osobním údajům dle čl. 15 Nařízení,
  • právo na opravu osobních údajů dle čl. 16 Nařízení, popřípadě omezení zpracování dle čl.
    18 Nařízení.
  • právo na výmaz osobních údajů dle čl. 17 Nařízení.
  • právo vznést námitku proti zpracování dle čl. 21 Nařízení a
  • právo na přenositelnost údajů dle čl. 20 Nařízení.
  • právo odvolat souhlas se zpracováním písemně nebo elektronicky na adresu nebo
    prostřednictvím stránek Správce, resp. na mail Správce, vše uvedeno v čl. I. odst. 1 této
    směrnice Správce.
  1. Další oprávnění jsou uvedeny v celém zveřejněném textu Nařízení na stránkách
    Správce, když z těchto demonstrativně uvádíme možnost podání stížnosti u Úřadu pro
    ochranu osobních údajů v případě, porušení Vašeho práva na ochranu osobních údajů.
    IX. Bezpečnost uchování údajů, Prohlášení Správce
    • Správce prohlašuje, že po dobu zpracování osobních údajů bude dodržovat přiměřená
    technická a organizační opatření tak, aby zpracování splňovalo požadavky Nařízení, podmínky
    Smlouvy a aby se zajistila ochrana práv dotčených subjektů údajů. Správce prohlašuje, že
    zabezpečil, aby tyto požadavky, podmínky a ochranu dodržovaly všechny osoby oprávněné
    zpracovat osobní údaje, které u něho působí.
    • Správce prohlašuje, že přijmul veškerá požadovaná technická a organizační opatření podle
    čl. 32 Nařízení, aby byla dostatečně zajištěna úroveň zabezpečení odpovídající riziku daného
    zpracování.
    • Správce plnit veškeré jeho povinnosti a reagovat na žádosti o výkon práv subjektů údajů
    stanovených v kapitole III. Nařízení.
    • Správce je plně připraven, doložit plnění povinností stanovených v čl. 24 Nařízení, tedy s
    přihlédnutím k povaze, rozsahu, kontextu a účelům zpracování i k různě pravděpodobným a
    různě závažným rizikům pro práva a svobody fyzických osob zavedl správce vhodná
    technická a organizační opatření, aby zajistil a byl je schopen doložit, že zpracování je
    prováděno v souladu s Nařízením. Opatření jsou ze strany Správce podle potřeby
    revidována a aktualizována.
    • Správce je plně připraven splnit svoji notifikační povinnost vůči fyzickým osobám i
    pověřeným orgánům státu o případném úniku osobních údajů včetně sdělení, jaká nápravná
    opatření byla přijata na ochranu uvedených údajů.
    • Správce je povinen zajistit, aby se zpracovávaly jen ty osobní údaje, které svým rozsahem
    a obsahem odpovídají účelu jejich zpracování a jsou nezbytné pro jeho dosažení.
    • Správce vede záznamy o všech kategoriích činností zpracování, které provádí dle právních
    důvodů uvedených v čl. V. této směrnice Správce.
    • Správce uchovává osobní údaje získané a zpracované podle Smlouvy odděleně a
    zabezpečuje, aby byly zpracovány způsobem, který odpovídá účelu, resp. právnímu důvodu,
    pro který byly shromážděny.
    • Pokud není ve smlouvě stanoveno jinak, Správce není oprávněn osobní údaje získané a
    zpracované podle Smlouvy poskytnout třetím osobám nebo je zveřejnit.
    • Správce používá odpovídající technické zařízení a programové vybavení způsobem, který
    vhodným způsobem zamezí neoprávněnému či nahodilému přístupu k osobním údajům ze
    strany neoprávněných osob.
    • Správce osobní údaje uchovává v náležitě zabezpečených objektech a místnostech.
    • Osobní údaje v elektronické podobě bude Správce uchovávat na zabezpečených serverech
    nebo na nosičích dat, ke kterým budou mít přístup pouze oprávněné osoby, a pokud je to
    možné, bude přístup omezen na základě přístupových kódů či hesel a bude osobní údaje
    pravidelně zálohovat.
    • Správce zavedl vhodná opatření k tomu, aby v co nejvyšší míře zajistil neustálou
    důvěrnost, integritu, dostupnost a odolnost systémů a služeb zpracování, přičemž
    prostřednictvím vhodných technických prostředků v co nejvyšší míře zajistil schopnost
    obnovit dostupnost osobních údajů a přístup k nim včas v případě fyzických či technických
    bezpečnostních incidentů.
    X. Závěrečná ustanovení
  2. Odesláním objednávky vůči správci při Vaší plné vážné, svobodné vůli a nikoli pod
    nátlakem prohlašujete, že jste se plně seznámil s touto směrnicí Správce a tuto bez dalšího
    a v celém rozsahu výše uvedeném přijímáte.
  3. Správce si vyhrazuje právo směrnici Správce měnit. V případě, že dojde ke změně
    směrnice Správce, zveřejní Správce na internetových stránkách.
  4. Nařízení v jeho celém znění je zveřejněno na stránkách správce. Pokud doposud
    tak nebylo, Správce nese odpovědnost za zveřejnění tohoto nařízení do 30-ti dní od převzetí
    tohoto dokumentu.
    Účinnost směrnice Správce ke dni 13. ledna 2021